OPIS

Biografska drama/vestern. Potkraj 1870-ih teritorij Novog Meksika postao je poprište sukoba mjesnih moćnika i rančera. Prva žrtva tog sukoba bio je bogataš John Tunstall (A. Bicknell) čiji je štićenik bio devetnaestogodišnji kauboj William Bonney poznatiji kao Billy the Kid (Val Kilmer). Ogorčen ubojstvom svoga zaštitnika, Billy the Kid krene u osvetnički pohod što izazove bijes Tunstallovih protivnika. Odmetnuvši se od zakona, mladi osvetnik postane meta bivšeg prijatelja, a sada šerifa Pata Garretta (Duncan Regehr) odlučnog da se dokaže u očima svojih nalogodavaca...
Američki scenarist Gore Vidal (rođen 1925.) često je izazivao pozornost javnosti svojim radovima (Caligula, Dress Gray) pri čemu je najpoznatiji njegov doprinos klasiku "Ben Hur" za koji na kraju nije ni potpisan. Godine 1955. napisao je tekst za TV dramu o jednom od najpoznatijih odmetnika s Divljeg zapada - Billyju the Kidu (1859.-1881.) pri čemu je, baš kao i u nekoliko svojih ostalih radova, provukao hipotezu o homoseksualnosti naslovnog junaka. Tri desetljeća kasnije Vidalov je tekst poslužio kao predložak za TV film "Gore Vidal's Billy the Kid". Film je režirao William A. Graham, dok je glavna uloga pripala Valu Kilmeru koji će tijekom 1990-ih postati jednim od najtraženijih hollywoodskih glumaca (The Doors, Batman zauvijek).

Slike

Billy the KidBilly the KidBilly the Kid

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.