OPIS

"Televizija" je fascinantan pogled u prošlost, na burno razdoblje tehnološkog prijelaza s radija na televiziju. Bolno rađanje nove industrije oslikano je s puno pažnje prema detaljima, ali i komike koja je bila neminovan proizvod nove ere, i susreta radijskih djelatnika s posve različitim sredstvom komunikacije.

Kasne su četrdesete, dvadeseto stoljeće. Nova i neiskusna TV-mreža, "Empire TV", pokušava konkurirati etabliranim divovima poput njujorških "CBS"-a i "NBC"-a. Deseci sudbina povezani su s mladom, ambicioznom mrežom: Marion Powers (Molly Ringwald), supruga je vlasnika "Empire"-a, genijalnog znanstvenika Doca (Christopher Lloyd), mlada i ambiciozna žena koja otkriva posve novi svijet i nove mogućnosti u nastajanju TV-mreže. Mlada Audrey Drummond (Christina Hendricks) napušta rodno mjesto i seli u New York kako bi postala dio "Empire"-a; šarmantna i čvrsto s nogama na zemlji te velikim nadama u budućnost, Audrey će postati nerazdvojni dio TV-mreže...Jednim dijelom gotovo dokumentarističke senzibilnosti, a drugim suptilno komičan, "Televizija" je nezaboravan film zamišljen kao pilot nove serije. Istovremeno zabavan i edukativan, film renomiranog redatelja Parisa Barclaya ("Zaboravljeni slučaj", "Hitna služba") jedno je od najboljih televizijskih ostvarenja 2002., a posebno se ističe kao jedan od najkvalitetnijih prikaza rađanja novog masmedija. Za uspjeh filma zasluge ponajviše nosi fenomenalna glumačka ekipa: raspoložena Christina Hendricks ("Pravi poziv", "Hitna služba") u ulozi samouvjerene Audrey, zatim simpatična zvijezda mnogih hitova iz osamdesetih, Molly Ringwald ("Ljepotica u ružičastom") kao Marion, te veterani Dylan Baker ("Spider-Man 2", "Sreća") i Christopher Lloyd ("Kad demoni polude", "Povratak u budućnost").

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.