OPIS

Psihijatar Ty Adams (Michael Beach) nikako se ne može potpuno oporaviti od trauma izazvanih samoubojstvom njegove sedmogodišnje shizofrene kćeri i smrću supruge. Čini se kako zbog svega pati i njegov posao jer je Ty postao uvjeren kako, poput Boga samog, može psihičke bolesnike i izliječiti, a ne samo provoditi terapije koje bi im olakšale život.

Dobivši posao u glasovitoj bolnici Sedah State, u kojoj borave samo najozbiljniji mentalni bolesnici, Ty se nađe pred pravim izazovom u liku tajanstvenog čovjeka (Eriq La Salle) koji se ponaša i izgleda sasvim racionalno, ali tvrdi da je sam Sotona. Želi se, naime, riješiti svih zabluda koje su ga opsjedale od rođenja čovječanstva, zbog kojih je svijet mnogo propatio.Iako mnogo poznatiji kao glumac, pogotovo kao Dr. Benton u hit seriji «Hitna služba», Eriq La Salle u filmskom se svijetu potvrdio i kao redatelj. Nakon nekoliko nezavisnih filmova i televizijskih serija, upravo je sjajna psihološka drama «Pakleno ludilo» pokazala La Salleovu vještinu iza kamere, sposobnost spajanja žanrovskih elemenata bolničke drame, psihološkog trilera i čistog horora u film koji ni jednog trenutka ne odaje dojam heterogene smjese. Stvarajući napetost suzdržanim naznačivanjem misterije, ostavljajući mnogo toga izvan oka kamere, «Pakleno ludilo», snimljeno po romanu Jeremyja Levena koji ga je i adaptirao u scenarij, nešto je mračniji rođak filmova poput «K-Pax», «Bringing Out The Dead», pa čak i «Leta iznad kukavičjeg gnijezda».

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.