OPIS

Markantni Booth Parker (K. MacLachlan) zamjenik je šerifa u jednom provincijskom gradiću u Kaliforniji, domišljat mladić koji održava ljubavnu vezu s atraktivnom Sally (A. Locane), suprugom svog šefa Dwaynea Hogana (P. Coyote). Jednog dana, tijekom uobičajene ophodnje u pratnji svog partnera i prijatelja Earla Whitneya (W. A. Williams), Booth se neočekivano nađe na poprištu krvavog mafijaškog obračuna. Otkrivši da se na mjestu događaja nalazi kovčeg s milijun i pol dolara, te shvativši da je od svih sudionika obračuna živ samo jedan mladić, Booth na Whitneyev nagovor pristane sudjelovati u ubojstvu posljednjeg preživjelog te s partnerom sakriti i podijeliti novac. Iako ga peče savjest zbog zločina koji su počinili, Booth isprva povjeruje da bi se on i Whitney mogli izvući nekažnjeni, te da bi sa Sally negdje drugdje mogao započeti novi život. Kad se u mjestu ubrzo pojave federalna agentica Ellen Marks (R. Maffia) i njezin kolega Paul Danning (S. Weir Mitchell), te kad dozna da je mafijaš kojeg su on i Earl ubili bio ozvučeni agent ubačen u zločinačke redove, Booth shvati da se situacija zakomplicirala. A pokojnikova vrpca sa snimljenim ubojstvom našla se u rukama policijskog patologa Jessea Segundoa (M. Sandioval), koji odluči ucijeniti Bootha i Earla...

Film redatelja Davida Mackaya (Providence, Breaking Free, Fear of Flying, Black Point), za koji scenarij supotpisuju Brendan Broderick i Rob Kerchner, atraktivno je, uzbudljivo i dinamično ostvarenje koje zapletom prilično podsjeća na hit "Jednostavan plan" Sama Raimija. Nenametljiva režija Davida Mackaya nadopunjena je uvjerljivim nastupima glumačke postave predvođene K. MacLachlanom (The Doors, Obitelj Kremenko, Showgirls, Hamlet, serije Seks i grad, Kućanice), možda najpoznatijem po ulozi agenta Dalea Coopera u kultnoj TV seriji Twin Peaks Davida Lyncha. Uz W. A. Williamsa (Erin Brockovich, Ali, Collateral, serije 24, Zakon Braće) i P. Coyotea (E. T., Gorki mjesec, Kika, Sfera, Erin Brockovich, Femme Fatale), MacLachlanove su partnerice A. Locane (Pljačljivko, Plavo nebo, Tajnica) i R. Maffia (Udana za mafiju, Kolekcionar, Dvostruka opasnost, Ja sam Sam, serije Chicago Hope, Bostonsko pravo).

Slike

Put broj 9

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.