OPIS

Tijekom još jedne rutinske vježbe, pukovnik Matt Ryan (P. Strauss), zapovjednik skupine vojnih pilota, primjeti da mladi kapetan Eddie Gordon (W. O´Leary), jedan od njegovih najboljih momaka, sve više gubi psihičku i emotivnu stabilnost. Dok u zraku vješto izvodi lupinge i računalnom simulacijom obara svoje kolege Vilinskog Konjica (M. Chong), Buldoga (J. Bossard) i Sokola (M. Gregory), Gordon počne tvrditi da je on onaj odabrani, i želi da ga se zove Crni Anđeo. Matt zaključi da će Gordonu pomoći odlazak na vikend i proslava rođendana u krugu obitelji. Međutim, unatoč svečarskom ozračju i društvu požrtvovne majke (K. Callan), zahtijevnog oca (B. Rawnsley) i mlađeg brata Bobbyja (R. Eastman), Eddie se tijekom vikenda počne sve više izolirati i vrijeme provoditi usavršavajući streljačku vještinu pomoću novog ciljnika koji mu je poklonio otac. Tijekom večeri Eddie odjednom ustane, uzme pušku i hladnokrvno ustrijeli oca, majku i brata. Ne potrudivši se ni zametnuti tragove, smjesta krene natrag u bazu i započne s provođenjem svog zagonetnog plana. Od narednice Carter (K. Robillard) zatraži preinake na svom avionu, te da se letjelica opskrbi bojevim streljivom i pravim bombama. Kad narednica to odbije, Gordon ju ubije i pomoću računala izvrši izmjene...

Atraktivan, dinamičan i uzbudljiv akcijski TV triler drugi je samostalni redateljski projekt darovitog scenarista i redatelja Jonathana Mostowa (Beverly Hills Bodysnatchers, U-571, Terminator 3: Pobuna strojeva, TV serija Od Zemlje do Mjeseca), filmaša koji će šest godina kasnije uz nešto veći proračun realizirati žanrovski srodno ostvarenje "Slom" s Kurtom Russellom u glavnoj ulozi. Dinamična režija, vješto uprizorenje akcijskih sekvenci, ekonomična naracija, ujednačen ritam i efektna karakterizacija protagonista kroz akciju, obilježja su autorskog rukopisa Jonathana Mostowa, koja i u ovom filmu prilično dolaze do izražaja. Dodatne vrline intrigantne, uznemirujuće i u svom drugom dijelu prilično emotivne cjeline, čiji scenarij potpisuje scenaristički par John D. Brancato i Michael Ferris (Mreža, Igra, Terminator 3: Pobuna strojeva, Catwoman, serija Bračne vode), su atraktivni prizori zračnih borbi i uvjerljive glumačke interpretacije. U glavnoj ulozi je uglavnom TV glumac P. Strauss (Peter Gunn, Ubojstvo u Orient Expressu, serije Ulice San Francisca, Nevjerojatni Hulk), za uloge u TV serijama pet puta nominiran za Zlatni globus, a za onu u seriji The Jericho Mile 1979. godine ovjenčan nagradom Emmy, njegov je partner W. O´Leary (Kakvi frajeri, Cura na zadatku 2: Lijepa i opasna, serije Dragi John, CSI: Miami, Zapadno krilo, Bez traga).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.