OPIS

Ovaj dokumentarni film svojevrsno je putovanje kroz prostor i vrijeme, kroz različite zemljopisne i kulturološke sredine koje su ga oblikovale i stvorile od njega genijalnog gitarista. Putovanje započinje u njegovoj kući u Mallorci, gdje zatičemo Paca kako s gitarom u ruci kreće na novu turneju. Od tog trenutka nadalje priča ima dva tijeka - radnja se naizmjence seli iz prošlosti u sadašnjost. S jedne strane gledamo kako se umjetnik razvija i izrasta u kultnu ličnost, dok s druge strane pratimo njegove nastupe na brojnim turnejama.
Umjetnik otkriva kako su se, dok je bio dijete, u dvorištu njegove kuće svaku večer okupljali pjevači i gitaristi te bi spontano kretala svirka i pjesma. Tijekom života sretao je glazbenike raznih žanrova pod čijim je utjecajima započela njegova vječita potraga za nečim novim i drugačijim. Prvi od njih bio je Sabicas, koji mu je još u njegovim mladenačkim danima savjetovao da prestane izvoditi tuđe skladbe i počne pisati vlastite. Godinama poslije nastupit će s trojicom ponajboljih džez gitarista, Larryjem Coryellom, Johnom McLaughlinom i Alom Di Meolom, koji će ga ponukati da se okuša u improvizaciji. Taj će glazbeni izričaj poprimiti svoju pravu formu osnutkom sastava Dolores, a potom i popularnog sastava Sextet, s kojim je Paco osnovao Modern Flamenco - sastav s kojim je posljednjih 25 godina nastupao na najvećim svjetskim pozornicama.

Slike

Paco de Lucia - PutovanjePaco de Lucia - PutovanjePaco de Lucia - PutovanjePaco de Lucia - PutovanjePaco de Lucia - PutovanjePaco de Lucia - Putovanje

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.