OPIS

Novi član Vrhovnog suda prisiljen je razriješiti kontroverznu moralnu i pravnu dramu jer su glasovi ostalih osam sudaca podijeljeni na pola. Njegov će glas odlučiti o sudbini žene osuđene zbog ubojstva nerođenog djeteta.

Joseph Kirkland (Andy Garcia) novi je zaposlenik Vrhovnog suda suočen s dilemom: sloboda izbora ili pravo na život. Njegov prvi slučaj zahvaća nedavno donesen federalni zakon koji zabranjuje pobačaj i prema kojem je mlada žena osuđena za ubojstvo svog nerođenog djeteta. Njena žalba Vrhovnom sudu dovodi u pitanje sam ustav, a može i bitno utjecati na društvo i zakone koji ga podržavaju. Među sucima se vodi žestoka rasprava, dok je Kirkland sa svojim talentom razumijevanja obje strane, vrlo šutljiv i nenametljiv. Međutim, zbog neodlučnosti ostalih sudaca, na Kirklandova leđa pada teret ogromne odgovornosti. Njegov će glas odlučiti ne samo o slučaju, već i o budućem zakonu.Svjestan ozbiljnosti situacije, Kirkland mudro odbije donijeti odluku prije no što detaljno analizira slučaj. Napetosti se gomilaju kako ga istraga dovodi u kontakt s vođama desnih stranaka i pokreta za pravo na život, kao i s vođama pokreta za pravo na izbor....

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.