Ocjena: 6.3/10
Ocjena korisnika: 9/10
(9 glasova)

OPIS

Dean Koontz, jedan od najprodavanijih američkih pisaca, također je i producirao ovu izvrsnu mini-seriju koja nosi mnoge od piščevih značajki: muškarac i žena u bijegu, tajnovita agencija koja ih prati i veliko otkriće koje bi moglo uzdrmati javnost. Kada su u glavnim ulogama Billy Zane i Gloria Reuben, logično je očekivati kvalitetno provedeno vrijeme pred malim ekranima.

Prošla je čitava godina od tragične zrakoplovne nesreće u kojoj su nastradale supruga i kćer Joea Carpentera (Billy Zane), a on, na rubu depresije i paranoje uzrokovane gubitkom voljenih, još uvijek provodi vlastitu istragu tog tužnog događaja. Veliki preokret zbiva se tijekom jednog posjeta groblju, kada Joe na neobičan način upozna Rose Tucker (Gloria Reuben). Prije nego što uspije objasniti Joeu zašto je fotografirala nadgrobne spomenike, Rose pobjegne od skupine ubojica predvođene zlim Victorom Yatesom (John C. McGinley). Siguran da je pred velikim otkrićem koje će mu razjasniti tragediju, Joe nastavlja svoju istragu i otkriva da je Rose također bila jedna od putnica u avionu. U međuvremenu, Joe također dolazi na udar Yatesovih ljudi, a kada konačno pronađe Rose, shvati da ga niti najluđi snovi nisu mogli pripremiti za istinu: Rose je, naime, radila u tajnom laboratoriju koji je imao program genetske selekcije djece koja posjeduju parapsihološke sposobnosti. Istina o tragičnom padu aviona sve je bliža, kao i okrutni Yates..."Sole Survivor" je odlična serija koja ima utisnut pečat Koontzove prepoznatljive mješavine žanrova, a kvalitetna priča dopast će se ljubiteljima teorija zavjera i "Dosjea X", ali i gledateljima nenaviklim na žanr fantastike. Prvi je dio priče fokusiran na osobnu tragediju glavnog lika, a drugi posve okrenut napetoj igri mačke i miša između tajanstvene agencije i glavnih likova. Redatelj serije, Mikael Salomon, podrijetlom je Danac koji je karijeru započeo kao filmski snimatelj, a potom se okrenuo redateljskom poslu. Salomon je znalački odradio svoj posao i mnogim začudnim stilizacijama uvjerljivo dočarao neobični, često apsurdni svijet Koontzovih romana. U glavnoj je ulozi Billy Zane, ovaj put na dopustu od čestih uloga negativaca, i poznato lice iz mnogih popularnih serija - Gloria Reuben. Kao njihov glavni neprijatelj, briljira John C. McGinley.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.