Ocjena: 5.0/10
Ocjena korisnika: 8.3/10
(4 glasova)

OPIS

U ovoj utrci pravila ne postoje!
'Cannonball Run 2' drugi je nastavak istoimene akcijske komedije iz 1981. godine o ilegalno organiziranom natjecanju, utrci Cannonball, koja se vozi od jedne do druge obale SAD-a, u kojoj mogu sudjelovati baš svi, bez ikakvih pravila i zaustavljanja - bitno je samo da posjedujete vozilo na četiri kotača, valjanu vozačku dozvolu i na bilo koji način stignete do cilja. Živopisni natjecatelji utrci se pridružuju iz raznih razloga; jedni zbog slave, drugi zbog vrijedne nagrade, a treći zbog ostvarenja dječačkih snova, no za pobjedu su spremni učiniti baš sve, pa i pribjeći podlim trikovima. U drugome dijelu moćni šeik (Jamie Farr) odluči sponzorirati novu utrku u nadi da će pobijediti. Vozač J.J. (Burt Reynolds) i njegov najbolji prijatelj Victor (Dom DeLuise) priključuju se utrci, a jedini cilj im je pošto-poto domoći se glavne nagrade od milijun dolara. U isto vrijeme šeik pomaže Jamieju Blakeu (Dean Martin) i Morrisu Fenderbaumu (Sammy Davis Jr.) u borbi s lukavim mafijaških šefom. No kad šeika otmu, svi će se sudionici utrke morati ujediniti kako bi mu pomogli, a puno smijeha, luda jurnjava i još više akcije na četiri kotača su zajamčeni.
Glumačka postava u ovoj komediji doista je impresivna, a gotovo svi glumci iz prvoga dijela ponovili su svoje uloge u nastavku koji je nastao tri godine kasnije. Tu su, na čelu s Burtom Reynoldsom, holivudske legende Sir Roger Moore, Farrah Fawcett, Dom DeLuise, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Shirley MacLaine, Frank Sinatra ili pak Jackie Chan. Zanimljivo je spomenuti kako je upravo ova komedija Deanu Martinu i Franku Sinatri bila posljednje pojavljivanje na filmskome platnu.

Slike

Cannonball Run 2Cannonball Run 2

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.