Putovanje velike vojvotkinje

LE VOYAGE DE LA GRANDE DUCHESSE (2003)

Režiser: Joyce Buñuel

Gdje gledati
Emisija nije dostupna u zemlji
Ocjena: 2.6/10

OPIS

Melodrama s elementima komedije. Alice (A. Duperey) je vojvotkinja koju poslovne obaveze nanesu u Ženevu. Iako joj je tim ljudi besprijekoran, ona žali za bivšim dvorskim upraviteljem Pierreom (J.-M. Winling) koji je iznenada izišao iz njezine službe: između njih je bila na pomolu velika ljubav. Istodobno, Eva (A. Duperey), kabaretska glumica i imitatorica koja frapantno nalikuje vojvotkinji, nastupa u istom gradu. Njoj hitno treba novac da izgladi sukob s mafijom, te odluči obratiti se vojvotkinji za pomoć i žaliti joj se što je zabranila njezinu reklamu u kojoj nastupa kao lažna vojvotkinja. Vojvotkinja, koja pod svaku cijenu želi doći do Pierrea koji živi u Ženevi, odluči predložiti Evi da na nekoliko sati zamijene mjesta: Eva će se maskirati u nju i izigravati da je bolesna ne bi li izbjegla neprilike, a Alice će, kao Eva, krenuti u potragu za Pierreom. Međutim, stvari neće ići tako glatko...
"Le voyage da la grande duchesse" simpatičan je TV film koji je potpisala Joyce Buñuel, nećakinja slavnoga redatelja Luisa Buñuela. Varirajući temu Kraljevića i prosjaka, odnosno, temu zamjenjivanja dvije slične osobe iz različitih staleža, redateljica donosi duhovitu i romantičnu priču o šarmantnoj vojvotkinji u potrazi za ljubavlju, te o priprostoj glumici koja je u stanju izigravati vojvotkinju zbog novčanih problema. U glavnoj ulozi nastupa francuska glumica Annie Duperey (koja je, među ostalim, nastupala u Germinalu Claudea Berrija i u Contre l'oubli Patricea Chéreaua) koja zorno pokazuje sav svoj komičarski talenat.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.