OPIS

Drama. Skupina putnika na brodu koji tridesetih godina prošlog stoljeća plovi prema predratnoj Njemačkoj pravi je presjek društva toga doba. Od Veracruza do Bremerhavena na brod se ukrcavaju ljudi različitih staleža, od radnika s farme do grofica, što dovodi do napetosti, ali i razvijanja dirljivih osobnih priča. Jedna putnica, tajanstvena grofica (S. Signoret), putuje prema njemačkom logoru. Šarmantni dr. Schumann (O. Werner) boluje od kobne bolesti srca. Tu je i američka razvedenica Mary Treadwell (V. Leigh) koja se tašto i uzalud utrkuje s vremenom. Tijekom nekoliko tjedana na moru formirat će prijateljstva i rivalstva te otkriti razne tajne...
Film je bio iznimno cijenjen. Kritičari su hvalili glumačku postavu, ali su i spomenuli da traje predugo. Film je 1966. nominira za šest nagrada Oscar: Oskar Werner nominiran je za najboljeg glumca, Simone Signoret za najbolju glumicu, a Michael Dunn za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Osvojio je nagrade za scenografiju i fotografiju (crno-bijelu).
Film je ekranizacija istoimenog romana Katherine Anne Porter.

Slike

Brod luđaka

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.