Ocjena: 7.0/10
Ocjena korisnika: 8.8/10
(4 glasova)

OPIS

Drama nadahnuta istinitom pričom o čovjeku koji je spas od teške životne situacije našao u scientologiji. Bilo je to u Njemačkoj 1997. godine, a ishod te priče pokrenuo je provjeru ustavnosti scientologije.
Frank (F. Klare) studira arhitekturu i vozi taksi kako bi uzdržavao sebe, svoju djevojku i njihovu kćerkicu Sarah. Ništa mu ne ide kako treba i Frank već samog sebe smatra gubitnikom. Kad dođe u dodir sa scientologijom, privuče ga mogućnost koju scientologija nudi: poboljšanje samopoštovanja a time i postizanje uspjeha u životu. Vodi i Ginu (S. Bodenbender) na predavanja, pa ona, isprva skeptična, postane gorljiva scientologinja, ulaže sav njihov novac i sve svoje vrijeme u sektu i brzo se uspinje na hijerarhijskoj ljestvici. Kad se njezina posvećenost scientologiji počinje odražavati na Saru, Frank uviđa da bi za oboje bilo najbolje da se malo odmaknu od sekte i njezinih članova, no za Ginu to ne dolazi u obzir. On uviđa da će zbog scientologije izgubiti i djevojku i kćer...
Priča filma odvija se na dva vremenska plana. Jedan plan su događaji u sudnici, gdje Frank pokušava dobiti skrbništvo nad djetetom, a na drugom se priča odvija kronološki.
Nakon sudskog spora Franka Reinersa, njemački Ured za zaštitu Ustava počeo je istraživati scientološku organizaciju, čiji su ciljevi okarakterizirani kao protuustavni i u suprotnosti s temeljnim ljudskim slobodama: prema riječima osnivača scientologije Rona Hubbarda, cilj je scientlogije da se društvo samo očisti od onih koji ne žele raditi. Unatoč svim saznanjima o protuustavnosti, scientologija u Njemačkoj do danas nije zabranjena.

Slike

Dok ništa više ne ostaneDok ništa više ne ostane

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.