OPIS

Scott Rosenfelt, producent filma Sam u kući (Home Alone), zaslužan je za ovu razuzdanu i dosjetljivu tinejdžersku komediju u kojoj glume zvijezde poput Nicole Richie (The Simple Life), Rosanne Arquette (Pulp Fiction New York Stories), koja je bila i nominirana za nagradu Emmy, Elizabeth Perkins (Big, The Doctor, Must Love Dogs), Caitlin Wachs (ABC’s Commander in Chief, My Dog Skip) i Samanthe Mathis (The Punisher, The American President). Donna Weller (Julie Bowen: Boston Legal, Happy Gilmore) srednjoškolska je ravnateljica ćiji je glavni cilj uvesti u školu disciplinu i ukinuti učenicima slobodu govora, te dobiti izbore za nadzornicu.

Baš kad misli da ih sve ima u džepu, počinje tinjati pobuna. Holden Donovan (Gregory Smith: Everwood, The Patriot) iznenadit će publiku na školskom natjecanju najnadarenijih, iskorištavajući pozornicu da otvoreno osudi njezinu diktaturu. Izbacit će ga, ali ne prije negoli se sastane s britkom učenicom Charlotte Pratt (debitantica Stephanie Sherrin). Ona se spremala razotkriti Wellerovu, ali je urednik novina (Adam Arkin, Hanging Up) odbio objaviti njezinu priču. Holden i Charlotte pokreću pravu revoluciju, okupljajući prvo svoju družinu slikovitih i neprilagođenih - punašnog Chucka, drsku Walandu, izravnu Emily i prepotentnog Lawrencea. Inspirirani roditeljskim pričama o građanskom neposluhu, učinit će sve kako bi ravnateljica odustala..Za tjedan su dana učinili sve nezamislivo: uvjerili cijelu školu da na odijelima treba nositi kondome, a akciju protiv droge pretvorili u paradu za prava homoseksualaca. Kad joj se učini da su pretjerali s protestima, Weller će im se grdno osvetiti. Holden and Charlotte, pobijeđeni, ali ne i zaustavljeni, okupit će svoje trupe još jedanput, u nadi da će se čuti i njihov glas. Slavni filmski kritičar Roger Ebert nazvao je Američku djecu komedijom koja ima zube... pozivom na barikade i smijeh.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.