poster

Iza kulisa ringa

Beyond the Mat (1999)


Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 7.6/10

OPIS

Snimljen pod producentskom paskom glasovitog glumca, scenarista i redatelja Rona Howarda (Čahura, Willow, Parenthood, Vatrene kacige, Daleki horizonti, Apollo 13, Ucjena, EdTv, Kako je Grinch ukrao Božić, Cinderella Man, Da Vincijev kod) i producenta Briana Grazera (Plačljivko, Policajac iz dječjeg vrtića, The Doors, Komora, Luckasti profesor, Lažljivac, Bowfinger, 8 milja, serije Felicity, 24.), obojice nagrađenih Oscarima za režiju i produkciju biografske drame "Genijalni um", dokumentarni film scenarista (Policijska akademija 2, Princ otkriva Ameriku, Luckasti profesor 1 i 2, serija Saturday Night Live) i redatelja Barryja W. Blausteina nudi intrigantan i sugestivan osoban pogled na njegovu omiljenu zabavu wrestling, američko profesionalno hrvanje. U ambicioznom filmu snimljenom digitalnom kamerom iz ruke, koji je nastajao pune tri godine, Blaustein bilježi svakodnevicu nekih od najvećih zvijezda wrestlinga, njihove osobne i profesionalne uspone i padove, intimne drame, alkoholizam i narkomaniju, detalje iz disfunkcionalnih bračnih života te suočavanje sa starenjem i krajem karijere. Na njihove sudbine utječe Vince McMahon, predsjednik upravnog odbora Svjetske hrvačke federacije i nekadašnji američki i svjetski prvak u više kategorija, koji diktira nemilosrdne uvjete koji vladaju svijetom wrestlinga. Doznavši da Blaustein snima dokumentarac o američkom hrvanju, McMahon je pokušao spriječiti njegovo prikazivanje i distribuciju, svjestan da će u filmu neizbježno biti prikazan u negativnom kontekstu. Upravo zahvaljujući ovom dokumentarcu McMahonov je rad došao pod povećalo javnosti, a njegova Svjetska hrvačka federacija (WWF), čiji su se inicijali podudarali sa Svjetskim fondom za zaštitu divljih životinja (također WWF), je sudskim putem prisiljena promijeniti naziv. Među mnoštvom hrvača koji u ringu odmjeravaju snage je i Dwayne "The Rock" Johnson (Povratak mumije, Kralj škorpiona, Dobro došli u džunglu), danas zvijezda akcijskih filmova, a u vrijeme nastanka dokumentarca zapaženi wrestler. Efektan soundtrack filma potpisuje sve traženiji skladatelj Nathan Barr (Koliba straha, The Dukes of Hazzard, Hostel 1 i 2, Grindhouse), specijaliziran za glazbene podloge horor filmova.

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Celticsi protiv Lakersa: Najveći neprijatelji, 3. dio (2017)

    image
    Treći dio ESPN-ovog dokumentarca o legendarnom rivalstvu između dvije od najvećih NBA franšiza - Boston Celticsa i Los Angeles Lakersa.
  • Bez premca (2010)

    image
    Ni jedno se suparništvo u individualnom sportu ne može mjeriti s intenzitetom i snagom onoga između Chris Evert i Martine Navratilove. No iznimno je i ono što se...
  • Rand University (2014)

    image
    Priča o nevjerojatnom putu zvijezde američkog nogometa, Randyja Mossa, iz izoliranog Randa u Zapadnoj Virginiji do vrha NFL lige.
  • O čudu i ljudima (2015)

    image
    "Čudesna" pobjeda američke muške hokejaške olimpijske momčadi iz 1980. godine imala je i drugu stranu: razoran utjecaj te utakmice na ruske trenere i igrače.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.