Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

OPIS

Povijesna i obiteljska drama koja se odvija prije pada Berlinskog zida, kad je bračni par uhvaćen pri pokušaju bijega iz Istočne Njemačke, zbog čega im je jedno dijete oduzeto i dano na posvojenje.
Godine 1974. Heike (K. Flint) i Ulrich Molitor (E. Selge) uhvaćeni su pri pokušaju bijega iz Istočne u Zapadnu Njemačku. Vlasti im daju ultimatum: ili idu u zatvor, a njihovo dvoje djece na posvojenje, ili mogu otići u Zapadnu Njemačku samo s jednim djetetom, a da drugo bude posvojeno, pod uvjetom da za Ministarstvo za državnu sigurnost, zloglasni Stasi, prikupljaju i dojavljuju podatke. Molitorovi moraju pristati na ponudu, odlaze na zapad sa sedmogodišnjim sinom, a dvogodišnja Miriam ostaje u zemlji.
Petnaest godina kasnije - uoči pada Zida - Miriam, sada pod imenom Rebecca (H. Confurius), lijepa je i vedra tinejdžerica, koja odrasta u obitelji Pramann, ne sluteći da je posvojena i da u Zapadnom Berlinu žive njezini pravi roditelji. Pisma koja su joj godinama slali nikad nisu stigla do nje, jer je pisma presretala žena koju je tajna služba zavrbovala i na njih odgovarala. I Pramannovi, i Molitorovi i svi drugi bili su na neki način u šaci Stasija. Razmjeri tog nečovječnog sustava u punoj su mjeri običnim ljudima razotkriveni tek nakon pada zida.
Film je snimljen uz obilježavanje dvadesete godišnjice pada Berlinskog zida. Uz emocionalno snažnu osobnu priču dviju obitelji, dokumentiran je i autentičnim povijesnim događajima.
U filmu je osobito zapažena mlada glumica Henriette Confurius, kao Rebecca odnosno Miriam.
Film je bio nominiran za nagradu Adolf Grimme za režiju i scenarij.

Slike

S onu stranu zida

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.