OPIS

Po povratku iz Prvog svjetskog rata Eddie Barlett ostane bez posla te se nakon donošenja zakona o prohibiciji upusti u ilegalnu trgovinu alkoholom, s bliskom prijateljicom Panamom Smith. Eddie se poveže s prijateljima iz vojske, Georgeom koji vodi salun, te pravnikom Lloydom. U Eddiejevom lokalu pjeva mlada Jean, u koju se on smjesta zaljubi, ranivši odanu mu Panamu. Eddiejev biznis sve više se razvija, no koristoljubivi George počne mu raditi iza leđa. Jeane se zaljubi u Lloyda...
Jedan od najvećih redatelja klasičnog razdoblja američkog filma, Raoul Walsh (Visoka Sierra, Teritorij Colorado, Bijelo usijanje, Umrli su u čizmama, Cilj: Burma), snimio je 1939. prvi od svojih antologijskih kriminalističkih filmova - "The Roaring Twenties". Riječ je o ostvarenju koje je scenarist Mark Hellinger napisao prema istinitim događajima kojima je sam svjedočio, a koje se dramaturški temelji na klasičnom modelu o usponu i padu iznimnog gangstera. Walsh je taj predložak sjajno oblikovao uz podršku izvanredne glumačke ekipe, predvođene legendarnim Jamesom Cagneyjem, te uz nastup još jedne legende, u ono vrijeme tek na putu prema slavi - Humpreyja Bogarta, kao i izvrsne Gladys George.

Slike

Burne dvadesete

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.