OPIS

Triler. Odbjegli agent KGB-a Nikolaj Dalčimski domogao se supertajnog popisa tajnih KGB-ovih agenata u Americi, tzv. spavača koji nisu ni svjesni da su sovjetski agenti, nego žive normalnim obiteljskim životima u mjestima koja su u blizini američkih vojnih objekata. Aktiviraju se tajnom lozinkom koju čine stihovi velikog američkog pjesnika Roberta Frosta, i onda nesvjesni, u stanju hipnoze, kreću u akciju. Do sad Sovjeti nisu imali potrebe pokrenuti tu operaciju, nazvanu Telefon, međutim, odmetnuti Dalčimski stigao je u Ameriku i počeo aktivirati spavače. KGB za njim šalje pukovnika Grigorija Borzova, čija je američka veza i dragocjena pomoćnica Barbara...
Ugledni redatelj žanrovskih, osobito kriminalističkih filmova, Don Siegel (Invazija otimača tijela, Prljavi Harry, Bijeg iz Alcatraza), kao jedno od svojih zadnjih ostvarenja realizirao je film "Telefon", koji se osnovnom idejom o agentima spavačima oslanja na glasoviti politički triler Johna Frankenheimera "Mandžurijski kandidat", nastao 1962. prema romanu Richarda Condona. Siegelov "Telefon" napet je film s dvoje sjajnih glumaca u središtu - velikom akcijskom zvijezdom Charlesom Bronsonom (Dvanaest žigosanih, Bilo jednom na Divljem zapadu, Teška vremena, Bijeli bizon) i erotičnom Lee Remick (Dani vina i ruža, Operacija Strah, Pretkazanje). Gledatelji će u ulozi negativca lako prepoznati i Donalda Pleasencea (Noć vještica).

Slike

TelefonTelefonTelefon

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.