OPIS

Godine 1968. tek je nekoliko učenika srednjih škola s istoka L. A.-a shvatilo da ih se ne smije tretirati kao građane drugoga reda u njihovim školama, gradu i vlastitoj zemlji. U doba kada je SAD i velik dio svijeta pogođen dubokim društvenim promjenama, grupa hrabrih studenata usuđuje se ustvrditi da se za samopoštovanje, samopouzdanje i osjećaj vlastite vrijednosti vrijedno boriti.
Djelom koje će pokrenuti borbu za ljudska prava u cijeloj naciji, skupina je srednjoškolaca učinila iskorak. Film se temelji na stvarnim događajima redatelja i društvenog aktivista Moctezuma Esparza (Gettysburg, Selena, Gods and Generals) i Edwarda Jamesa Olmosa (Selena, American Me, Stand and Deliver), losanđeleskoga gradonačelnika Antonija Villaraigose i drugih koji su promijenili cijelo društvo. Ova potresna, istinita priča govori o shvaćanju mladih da zaslužuju pravo na obrazovanje, da o njihovoj kulturi i povijesti treba učiti i proučavati je, te je sačuvati, i da i oni mogu pridonijeti promjenama u svome životu, društvu i svijetu.

Slike

Studentska Prava

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Iznajmljena veza (2009)

    image
    Chelsea košta 2,000 dolara na sat. Radi na kolgerla na Manhattanu, nudeći 'iskustvo veze': za vas će se srediti, izvest ćete je u kino i na večeru, ona će...
  • Malo vremena (2014)

    image
    A young guy decides to skip college in favor of joining his father on the lot of his used-car business.
  • Božićne posude (2019)

    image
    Novinarka otkriva tajnu iza "božićnih ćupova" - posuda ispunjenih novcem i anonimno darovanih osobama u nevoljama.
  • Drvo želja (1976)

    image
    Poetična priča o čistim i silnim osećanjima, bačenim u prašinu i blato, negde u selu u Gruziji početkom prošlog veka. U centru priče je zaljubljeni par, siromašan...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.