OPIS

Južna Afrika, 1986., rasistička bjelačka vlast ulazi u razdoblje konačne krize. Plesačica Emma, bjelkinja, sprijatelji se s crncem Josephom, koji je zadužen za osvjetljenje u predstavi koju pripremaju. Emmin dečko Steph, kojem je ostalo još tri mjeseca vojne službe, traumatiziran je još od djetinjstva kad mu je umrla voljena sestra, a majka rasistica mu tvrdokorno ponavljala da je on onaj koji mora štititi njih i postojeći poredak. Stephova trauma se pojačava nakon jedne akcije protiv pobunjenika i on dezertira. Kad dođe u Emmin stan, tamo zatekne Josepha i zaključi da je on ljubavnik njegove djevojke...

Južnoafrikanac Ross Kettle u svojim je dvadesetim godinama zabilježio male nastupe u popularnim američkim sapunicama I svijet ide dalje i Santa Barbara (potonji mu je donio nominaciju za nagradu Dnevni Emmy u kategoriji mladog glumca), a našao se i u pokojoj epizodi popularnih TV serija Cagney i Lacey te Babylon 5. U niskobudžetnom akcijskom filmu "Smrtonosni ninja" nastupao je u glavnoj ulozi. Potkraj devedesetih vratio se u domovinu kako bi filmski adaptirao vlastitu dramu Soweto's Burning. Riječ je o ambicioznom ostvarenju koje slika karakteristično društveno stanje u Južnoj Africi na početku zalaska režima aparthejda kroz priču o troje međusobno povezanih likova čiji odnosi igrom slučaja dođu do točke usijanja. Kettle je svo troje glavnih glumaca angažirao u Velikoj Britaniji, a najpoznatiji među njima svakako je P. Bettany koji je u međuvremenu postao zvijezda s nizom hollywoodskih nastupa (Legendu o vitezu, Wimbledon, Zaštitni kod i Da Vincijev kod), no njegova najznačajnija uloga ipak je ona uz Nicole Kidman u art filmu Larsa von Triera "Dogville". Louise Lombard je poznata po ulozi Sofije Curtis u popularnoj američkoj TV seriji CSI.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.