Ocjena: 7.5/10

OPIS

Ovaj film je priča o tome kako su nemački vojnici pokušali da započnu invaziju na Veliku Britaniju počevši do jednom malog sela, a narator je jedan od seljana koji su pomogli da se to spreči.
U (izmišljeno) britansko selo Bramli End dolazi grupa naizgleda autentičnih britanskih vojnika, međutim, vrlo brzo seljani počinju da sumnjaju i otkriva se da su u stvari namečki vojnici, koji seljane zatvaraju u lokalnu crkvu, da ne bi mogli da dignu uzbunu. Sveštenika ubijaju, jer je zvonima pokušao da oglasi uzbunu.
Više stanovnika sela će pokušati da stupe u kaciju. Na jajetu će napisati poruku, da dečak koji prodaje novine odnese svojoj mami, ali jaje će se razbiti. Napisaće i na papiriću, koji će slučajno pokidati pas. U jednom od pokušaja da se nekako dojavi vojsci otkriva se da je loklani vlastelin dugogodišnji nemački kolaborant.
U medjuvremenu, radnica u pošti ubija jednog Nemca sekirom i zove telefonom pomoć, ali radnice na centrali odlučuju da je predugo ostave da čeka. Nju u međuvremenu ubija drugi nemački vojnik.
Jedan dečak beži iz crkve i, mada ga nemački vojnici ranjavaju, uspeva da uzbuni britanske vojnike, koji dolaze u selo i uz pomoć lokalnih stanovnika, uključujući i Žensku pešadiju, posle kratke bitke, pobeđuju Nemce.
Sveštenikova kćer ubija vlastelina, zbog izdaje. U borbi su mnogi seljani povređeni, neki i ubijeni, ali su odbranili selo i državu.
Pokazujući na grobove nemačkih vojnika, narator kaže: „Toliko Engleske su uspeli da zauzmu.“

Slike

Kako je prošao danKako je prošao danKako je prošao dan

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.