poster

Moj brat pas

MEIN BRUDER IST EIN HUND (2004)

fantazija, obiteljski, komedija | Njemačka, UK, Holandija
Režiser: Peter Timm

Ocjena: 5.0/10

OPIS

Marietta je desetogodišnjakinja koja za rođendan više od ičega želi malenoga psa. Roditelji joj nisu spremni ispuniti želju i djevojčica se mora snaći sama. Kada joj mali afrički prijatelj pošalje amulet afričkoga vrača, uz malo čaranja, želja će joj se ispuniti. Istodobno s dolaskom maloga bijelog psića nestaje njezin četverogodišnji brat. Dlakavi Tobi izvrsna je zamjena za ponekad napornoga Tobiasa i sreća je potpuna. Naime, i dječačiću se sviđa pseći život, a posebice nakon što slučajno postane filmska zvijezda. Mama i tata su na putu, a kako kuću čuva baka koju zanimaju samo čistoća i TV program, nitko ne primjećuje da mališan više nije nalik sam sebi. Roditelji se vraćaju i zabrinuti kreću u potragu za izgubljenim sinom. Vidjevši njihov očaj, Marietta nekako uspijeva čaroliju okrenuti u obrnutom smjeru...

"Mein Bruder ist ein Hund" je vesela i razigrana njemačka komedija za djecu koju je snimio poznati njemački redatelj Peter Timm. Riječ je o filmašu, majstoru obiteljske zabave, koji je karijeru započeo nagrađivanim autorskim filmom "Meier" (1985) još u rodnoj Istočnoj Njemačkoj, a postao popularan komedijom "Go, Trabi, Go" (1991) o plastičnom četverokotačnom ljubimcu Nijemaca s krive strane željezne zavjese. Scenarist Thomas Springer ponudio je zanimljivu i dinamičnu priču s bezbroj smiješnih obrata u kojoj se, uz dvoje djece i slatkoga psića, pojavljuju i pomalo ekscentrični roditelji, zaboravljiva baka, suluda filmska ekipa, tajanstveni antikvar i nespretni afrički vrač. Široka međunarodna produkcija omogućila je bogatu produkciju te najbolje od onoga po čemu su poznate njemačka, britanska i nizozemska škola filmova za djecu: fantastika, duhovitost i nenametljiva poruka. Vrlo dobru fotografiju ostvario je direktor fotografije Achim Poulheim. Neće stoga čuditi ako se mala Marietta sa svojim bratom Tobiasom i ostatkom obitelji uskoro pojavi i u nekom filmskom nastavku, kao što se u serijal pretvorio i Timmov trkaći prasac Rudy (Rennschwein Rudy, 1995. i Rennschwein Rudy Rüssel, 2006).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.