poster

Michael Jordan: Put do pobjede

MICHAEL JORDAN: ROAD TO VICTORY (1999)

Režiser: Alan Metzger

Ocjena: 4.3/10

OPIS

Mali Michael od malena je želio postati košarkaš, no bio je niskog rasta i vršnjaci su mu se često rugali zbog košarkaških ambicija. Čekajući da naraste, bavio se raznim sportovima, a prvo razočaranje doživio je igrajući bejzbol, kad je osjetio da ga boja kože razlikuje od drugih i da je "bejzbol sport za bijelce". Imao je podršku roditelja koji su vjerovali u njega. On sam nije podnosio pomisao da nešto ne može, život je doživljavao kao neprekidno nadmetanje. Na koledžu, zaigrao je u ekipi sveučilišta North Carolina. Iako ga je trener isprva jedva primio, uskoro je Michael (M. Jace) postao njegov najbolji igrač. Da bi napredovao u košarkaškoj karijeri, Michael je 1984. godine zaigrao u Chicago Bullsima u dresu broj 23. Otada pa nadalje njegova je karijera poznata. Jordan je čovjek jake volje. Takav je ne samo na sportskom terenu nego i u osobnom životu. Vjerujući u sebe i da nema prepreke koju ne može svladati, osvojio je naoko neosvojivu ljepoticu Juanitu (R. Givens), odvjetnicu kojoj je karijera bila najvažnija stvar u životu, koja će postati njegova supruga....

Ovaj film jedan je od niza filmova snimljenih o Michaelu Jordanu, jednom od najboljih košarkaša u povijesti svjetske i američke košarke. Otkriva Jordanove zanimljive karakterne crte od ranog djetinjstva, ustrajnost i nepokolebljivu volju da postane košarkaš. Film je također poticaj svim roditeljima da ohrabruju svoju djecu u onome što žele postići.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.