Ocjena: 6.6/10
Ocjena korisnika: 5.3/10
(6 glasova)

OPIS

Drama. Radnja filma zbiva se u poslijeratnoj Njemačkoj. Žena (I. Bergman) i muž (M. Wieman) vlasnici su male tvornice lijekova. Ona vodi poslove, a on je znanstvenik koji u laboratoriju eksperimentira. Ona ima ljubavnika kojeg zbog grižnje savjesti namjerava napustiti. Pred kućom joj se obraća mlada žena govoreći joj da je ona prije bila ljubavnica njezinog ljubavnika. Ako joj ne preda pet tisuća njemačkih maraka, otkrit će njezinom mužu da ima ljubavnika. Vlasnica tvornice od toga trenutka živi u strahu da to ne sazna muž. Daje ucjenjivačici novac, no ucjena se time neće prekinuti...
Na prvi pogled riječ je o netipičnom Rossellinijevom djelu. Podsjeća na melodramu s elementima krimića a ne na neorealistički film jer se scenarij temelji na noveli Stefana Zweiga. Ali realizam kojim je prikazan moderan brak i "kriza osjećaja" kod intelektualaca ima onu snagu i istinitost na koju smo navikli u njegovim "tipičnijim" neorealističkim filmovima.

Slike

StrahStrahStrah

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.