OPIS

Kornatski arhipelag je čudesan labirint otoka, otočića i hridi. Doimlju se zagonetno, divlje i prividno pusto. To je mjesto skrivenih razlika. Poput otiska oblaka su, svakim valom mijenjaju oblik, svakom sunčevom zrakom boju. I kamen je ovdje živ, bio on čovjekovo ili Božje djelo. Tu se isprepleću kopno i modro more u kojem pokreti, zvukovi i oblici nestaju, utapaju se u beskraju. To uvijek živo plavetnilo postaje granica između Boga i nas, vrata u neki drugi svijet. Ta smo vrata tek pokušali odškrinuti osluškujući šapat mora, svjedočeći samo jednom trenutku od postanka svijeta do danas.
Ispunjeni čarolijom Kornata ovaj film autori su načinili 2007. uz pomoć dobrih ljudi i stručnu suradnju Zlatka Ružanovića.
Dokumentarni film "Kornati" osvojio je u prosincu 2007. na Jahorini prvu nagradu "Zlatna borovnica" u kategoriji turističkog filma te Grand Prix za najbolje ostvarenje bez obzira na kategoriju; snimatelj Damir Bednjanec dobio je prvu nagradu za kameru na 12. međunarodnom televizijskom festivalu "Bar 2007."

Scenarist:
Producent: Anto Jurić

Slike

Kornati

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.