OPIS

TV film "Leo i Brigita" romantična je i humorom protkana filmska priča scenarista i redatelja Zrinka Ogreste, autora višestruko nagrađivanih dugometražnih filmova "Krhotine", "Isprani" i "Crvena prašina". Snimljen 1989. film govori o životu zagrebačke usidjelice srednjih godina u čiji se život nenametljivo uvukao muškarac kojemu je iznajmila sobu. Problemi počinju kada shvati da se došljak u njezinu stanu bavi vrlo čudnim čak i bizarnim poslom koji neće promaknuti ni policiji...
Ogresta je u filmu okupio brojnu i biranu glumačku ekipu. U naslovnim ulogama pojavljuju se Zdenka Heršak i Boris Buzančić, a uz njih i Zvonko Lepetić, Ivo Gregurević, Danko Ljuština, Franjo Majetić, Vjera Žagar-Nardelli i drugi. Direktor fotografije bio je Davorin Gecl, montažer Josip Podvorac, a scenografkinja Latica Ivanišević.
Boris Buzančić dobitnik je ovogodišnje Nagrade hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelo koju dodjeljuje Hrvatsko društvo dramskih umjetnika.

Slike

Leo i BrigitaLeo i BrigitaLeo i BrigitaLeo i BrigitaLeo i BrigitaLeo i Brigita

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.