Ocjena: 6.1/10
Ocjena korisnika: 8.2/10
(6 glasova)

OPIS

Slavni detektiv Hercule Poirot (Peter Ustinov) gost je televizijskog talk-showa zajedno s glumcem Bryanom Martinom (Lee Horsley), koji upravo priprema detektivski film. Nakon emisije cijela ekipa odlazi na zabavu. Tamo glumica Jane Wilkinson (Faye Dunaway) upoznaje Poirota sa svojim suprugom, od kojeg će se uskoro razvesti. Sljedećeg jutra lord Edgware pronađen je mrtav, a sva se posluga kune da je počinitelj sigurno Jane, no sudionici zabave tvrde da je ona bila s njima cijelu večer. Zbunjujući slučaj može riješiti samo Poirot.

'Trinaestero na večeri' jedan je od najboljih filmova iz serijala snimljenog po djelima slavne spisateljice Agathe Christie sredinom osamdesetih godina, s legendarnim Peterom Ustinovim u ulozi jednako tako legendarnog detektiva Poirota. Originalan zaplet teško dokučivog razrješenja stilsko je sredstvo kojim je Christie ovladala kao malo tko drugi pa veseli što je redatelj Lou Antonio uspio na ekranu ostvariti jednako zanimljivo i uzbudljivo djelo. Posebna je zanimljivost u ulozi inspektora Jappa vidjeti Davida Sucheta, koji se proslavio upravo igrajući Poirota u kasnijim ekranizacijama.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.