poster

Greyfriars Bobby

GREYFRIARS BOBBY (1961)

Režiser: Don Chaffey

Ocjena: 7.4/10

OPIS

Istinita priča o malom terijeru Bobbyju koji nije htio napustiti svog gospodara ni nakon gospodarove smrti. Spavao je kraj njegovog groba i preživio je samo zahvaljujući brizi stanovnika Edinburgha. Bobbyju je kasnije podignut i spomenik u tom gradu. Priča počinje 1865. Stari Jock (A. Mackenzie) bio je šezdeset godina pastir na jednoj farmi dvadeset milja udaljenoj od glavnog škotskog grada Edinburgha. Farmer kod kojeg je radio isplatio mu je zadnju plaću kad je shvatio da je Jock prestar i bolestan da bi i dalje mogao obavljati svoj pastirski posao. Jocka je odvezao u Edinburgh. Na farmi je ostao i mali Bobby koji je pripadao farmerovoj kćeri. Ali, Bobby je kao svog gospodara izabrao starog Jocka. Pretrčao je dvadeset milja do Edinburgha i pronašao Jocka zahvaljujući dobrom krčmaru Traillu (L. Naismith). Jock mu se jako razveselio. Otišao je s njim, nakon što su obojica pokisli, u neko siromašno prenoćište. Ubrzo je Jock umro od upale pluća. Nakon što su Jocka pokopali, Bobby je legao na njegov grob...

Ovaj film u Disneyevoj britanskoj produkciji jedan je od najljepših ikad snimljenih o jednom psu. Redatelj Don Chaffey rođen je 1917. u Engleskoj, a umro je 1990. na Novom Zelandu. Režirao je više od šezdeset televizijskih serija i filmova. Zadnja televizijska serija koju je režirao 1988. bila je "Nemoguća misija" prema kojoj je kasnije snimljen popularni film.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.