Ocjena: 7.9/10
Ocjena korisnika: 7.3/10
(12 glasova)

OPIS

Georges i Anne u osamdesetim su godinama i već desetljećima u sretnom braku. Intelektualci su, umirovljeni profesori muzike. Njihova kćerka, također muzičarka, s porodicom živi u inozemstvu. Nakon moždanog udara Anna je djelomice paralizirana, a suprug je brižno njeguje. Njihova ljubav nikad nije bila na većoj kušnji.
Ljubav je jedan od najznačajnijih filmova 21. vijeka i svakako jedan od najboljih filmova njemačkog reditelja Michaela Hanekea. Nagrađen je Zlatnom palmom u Cannesu, Oskarom i Zlatnim globusom za najbolji film vanengleskog govornog područja 2012. godine (uz još 4 nominacije za Oskare) te sa još 74 filmske nagrade na Festivalima i filmskim smotrama širom svijeta. Među tim nagradama su i one Evropske filmske akademije za najbolji evropski film, najboljeg reditelja, glumca Jean-Louis Trintignanta i glumicu Emmanuelle Riva.

Slike

AmourAmourAmourAmourAmourAmourAmourAmour

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.