Ocjena: 6.3/10
Ocjena korisnika: 7.4/10
(8 glasova)

OPIS

Constance (H. Grainger) je uvijek bila djevojka oštrog uma i oštrog jezika, nimalo sklona licemjernom prenemaganju svoje klase. Zbog toga se, uz njezinu ljepotu, u nju zaljubio Clifford Chatterly, (J. Norton). Prije nego što su mladi mogli uživati u braku, Clifford je otišao u rat i iz rata se vratio kao invalid, oduzet od struka i impotentan. Connie je bila puna ljubavi i želje da mu pomogne, no Clifford je prelako odustao i od života i od bračne ljubavi: više sa ženom nije izmjenjivao ni poljupce. Razočarana, Connie provodi sve više vremena sama, a u jednoj od šetnji šumom upoznaje mladog lugara Olivera Mellorsa (R. Madden). Zaljubljuju se i postanu strasni ljubavnici....
Roman koji je D.H. Lawrence objavio 1928. u vlastitoj nakladi od svega trideset primjeraka, te koji je trideset godina bio zabranjen zbog opscenosti, postao je simbol i zagovornik osobne slobode, slobode tjelesnosti i razuma, nasuprot skučenosti klasnog britanskog društva početkom 20. stoljeća, kad je bilo nemoguće zamisliti da bi nešto tako nevažno kao što su osjećaji moglo poremetiti društveni status jednog plemenitaša, kako Sir Clifford kaže svojoj ženi na rastanku.
Ova najnovija ekranizacija slavnog romana snimljena je u izvrsnoj BBC-jevoj produkciji s odlično odabranim glumcima.

Slike

Ljubavnik Lady ChatterleyLjubavnik Lady Chatterley

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.