OPIS

Vajarka Kamil Klodel, na zalasku svoje karijere, ima psihičke probleme.Dok je, kao mlada vajarka, radila u ateljeu vajara Augusta Rodena, bila je njegova, ne samo muza, nego i ljubavnica.
Nakon kraha njihove veze, teško nabavlja finansijaska sredstva za nastavak rada. Očajna, uništava svoje skulpture, smatrajući Rodena glavnim krivcem za njen umetnički i psihički slom.
Kamilin mlađi brat, Pol, smešta je u psihijatrijsku bolnicu.
Radnja filma je hronika koja prati njene dane u bolnici. Kamil je depresivna i očajna, i pokušava da uveri lekare i brata da joj je bolje i da joj nije mesto među drugim bolesnicima.
Iako glavni lekar smatra da se Kamil oporavila i da bi mogla da napusti bolnicu, njeni majka i brat se oglušuju o njegove preporuke.
Kamil ostaje u bolnici okružena drugim bolesnicima. Zanimljivo je da se ne radi o statistima, već o stvarnim psihijatrijskim pacijentima, što daje posebnu težinu i autentičnost filmu.

Slike

Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915Kamil Klodel 1915

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Henry i June (1990)

    image
    Drama snimljena prema dnevniku poznate pariške spisateljice Anaïs Nin prikazuje ljubavni trokut tridesetih godina između Nin (Maria de Medeiros), pisca Henryja...
  • Erin Brockovich (2000)

    image
    "Erin Brockovich" donosi jedan od mogućih odgovora na pitanje: kako bi izgledala "Zgodna žena" da se nije pojavio galantni Richard Gere? Prema Stevenu...
  • Kodeks časti (2011)

    image
    Mike Weiss (C. Evans) enigmatičan je i briljantan mladi odvjetnik, ali je i ovisnik. Od prostitutki do uličnih huligana, do moćnih odvjetnika i sudaca, Mike je u...
  • Potraga za srećom (2006)

    image
    Nekada beskućnik, Christopher Gardner (Smith) promijenit će svoj život i osnovati vlastitu brokersku kuću. U Potrazi za srećom Chris Gardner (Will Smith)...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.