OPIS

Prostodušna Clara (L. Thompson) i njezin brat Jimmy (W. Wheaton) nakon smrti roditelja vode restorančić Nautilus smješten usred pustinje. I dok se Jimmy u svakom trenutku brine za svoju preosjetljivu i potrebitu sestru razmišljajući da je napokon smjesti u odgovarajuću ustanovu, Clara utjehu pronalazi u kućnom ljubimcu, morskom pauku Charlieju koji se nalazi u velikom akvariju u restoranu. Njihovu svakodnevicu poremeti dolazak svjedokinje ubojstva u Las Vegasu Frances (T. Perensky) i njezinog dečka Petea (R. Grieco) koji bježe pred mafijašima. Vjerujući da su došli na sigurno na putu za Meksiko, Frances i Pete ni ne slute što ih sve čeka u slikovitom Nautilusu...

Različiti karakteri na malom prostoru suočeni s nesvakidašnjom situacijom, prokušana je dramska formula. Za nju su se odlučili i američki scenaristi Larry Eisenberg i Charles DeBus osmišljavajući priču za svoju humornu dramu Fish Don't Blink. Film je režirao sam DeBus kojemu je ovo drugi projekt u karijeri nakon filma Drive In. Gotovo kazališnog ugođaja, film prati prostodušnu Claru koja s bratom Jimmyjem vodi pustinjski restoran Nautilus pričajući sa svojim ljubimcem, ribom Charliejem. Kada u njihov restoran stignu bjegunci pred mafijom, pusta će zalogajnica postati itekako uzbudljivo mjesto u kojem će se razriješiti mnoge ljudske sudbine. Ne bez šarma i duhovitih dijaloga, film Fish Don't Blink tipična je galerija uvrnutih "malomišćanskih" likova čija se interakcija kreće od nepovjerenja preko sukoba do međusobne požrtvovnosti. Ustrajavajući na pomaknutosti i priče i likova te na svojevrsnom katalizatoru radnje u liku naslovne ribe, redatelj DeBus ipak ne propušta provući ni nježnost koja je utjelovljena u glavnoj junakinji Clari. Nju tumači Lea Thompson, poznata iz filmskog serijala Povratak u budućnost i humoristične serije Caroline in the City, koja je ovdje, prema sudu nekih kritičara, pružila jednu od najboljih izvedbi u svojoj karijeri. Clarina brata tumači Will Wheaton, također poznato TV lice (serija Zvjezdane staze: Nova generacija), dok su u ostalim ulogama nekadašnja tinejdžerska zvijezda Richard Grieco (If Looks Could Kill, serija 21 Jump Street) i Dee Wallace-Stone (E.T., Popocorn). U manjoj se ulozi u filmu pojavljuje i sam redatelj DeBus.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.