Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 5.5/10
(2 glasova)

OPIS

Drama. Myriam Lini, vrsna balerina, kada odluči roditi dijete izgubi svoje baletne angažmane te je primorana raditi predstave zabavnog karaktera no uskoro gubi i čovjeka kojeg voli. Nekoliko godina kasnije, boraveći u Veneciji sa svojim osmogodišnjim sinom Sergom, upozna zanimljivog krivotvoritelja slika, Pierra Turia. Njih troje isplaniraju zajedničko putovanje koje uključuje obilazak medvjeda u Kanadi, ronjenje u Acapulcu te obilazak Turske. Sve bilježe videokamerom.
Priča o ženi koja je u životu izgubila sve najvažnije te kroz sekvence sjećanja koja su većinom snimljena malom privatnom kamerom autor postavlja dilemu o sudbini, koincidenciji ili šansama koje određuju životni tijek. Sekvence privatnog života i onog profesionalnog koji kreće od klasičnog baletnog postava pa do kabaretskih predstava prikazuju razna razdolja života Myriam Lini koja se na kraju suočava s velikim gubicima te prepuštena tuzi pokušava uhvatiti razlog i smisao te nastavlja planirano putovanje koje je bilo naglo prekinuto.
Ulogu Myriam tumači Alessandra Martines koja je za ovu ulogu nagrađena Srebrnim Hugom na filmskom festivalu u Chicagu dok slikara Pierra tumači Pierre Arditi, čest glumac u Lelouchovim i Resnaisovim filmovima.
"Prst sudbine" film je izrazitog autorskog koncepta u kojem i priča i karakteri ustupaju mjesto kameri koja u svojstvu subjekta nepredvidljivo otvara radnju.

Slike

Slučajnosti

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Večernje Sunce (2009)

    image
    Sin ga je smjestio u starački dom i brzo na njega zaboravio no Abner Meecham shvatio je kako čekanje smrti nije način življenja. Odlučan uživati u svojim...
  • Božićne posude (2019)

    image
    Novinarka otkriva tajnu iza "božićnih ćupova" - posuda ispunjenih novcem i anonimno darovanih osobama u nevoljama.
  • Intervencija (2007)

    image
    U Novom Meksiku smještena je ekskluzivna rehabilitacijska klinika. Ona je sama po sebi posebna zato što u njoj na terapiju idu poznate i slavne osobe koje su...
  • One More Time (2013)

    image
    Lucia is an aging Italian actress and director (beautifully portrayed by Antonioni's and Fellini's actress Lucia Bosé), decides to come back to the small town...
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.