poster

Meat Loaf: To Hell and Back

MEAT LOAF: TO HELL AND BACK (2000)

drama | SAD
Režiser: Jim McBride

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.3/10

OPIS

Marvin Lee Aday (W. E. Brown), koji će postati poznat po neobičnome pseudonimu Meat Loaf, rodio se u disfunkcionalnoj obitelji s teško bolesnom majkom i ocem alkoholičarem. Drukčiji, obilježen bespomoćnim roditeljima i neprivlačnom debljinom, ne uklapa se u društvo vršnjaka koji ga izbjegavaju ili zlostavljaju. Jedina osoba koja ga razumije i istinski voli, majka, ubrzo umre. Osamljeni mladić prekida vezu s ocem i kreće u ostvarenje svojega sna - postati rock zvijezda. Slučajni susret s nadarenim skladateljem Jimom Steinmanom (Z. Throne) otvara mu put žuđenoj slavi. No slava ima svoju cijenu i uspješno započeta karijera uskoro se pretvara u pakao. Ipak, uz bezuvjetnu potporu svoje vjerne žene Leslie (D. Pfeiffer), Meat će nakon pomirenja s ocem pronaći unutarnji mir potreban za povratak...

"Meat Loaf - Povratak iz pakla" zanatski je besprijekoran uradak američkoga redatelja Jim McBridea (The Big Easy, Great Balls of Fire), koji je tečno i dokumentaristički vjerno prenio tipičnu priču o ostvarenju američkoga sna iz pera scenarista Rona McGeeja. Stvarni život kompletnoga showmana, kazališnoga i filmskoga glumca (The Hair, The Rocky Horrror Picture Show) te pjevača Marvina Leeja Adaya, ružnoga pačića koji se na pozornici pretvara u labuda, kao da je prepisan iz zbirke klasičnih hollywoodskih scenarističkih obrazaca pa iskusnim autorima nije preostalo ništa drugo no snimiti privlačnih i zabavnih 90 minuta televizijske razbibrige. Sentimentalna priča, W. Earl Brown izvrstan u ulozi karizmatičnoga rockera i puno sjajnih glazbenih brojeva - recept su po kojemu je nemoguće skuhati loše jelo.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.