OPIS

Nakon 15 godina diktature Pinochet je primoran pod internacionalnim pritiskom potvrditi svoj režim kroz rezultate izbora. Vlada 1988. godine organizira plebiscit te se narod treba izjasniti o vladajućem režimu s da ili ne. Kampanja je trajala 27 dana, a aktivisti su se podijelili u dva tabora, oni koji su bili protiv režima NE i oni koji su podržavali vladajući režim DA.
Filmom "Ne" Larrain zaokružuje svoju filmsku trilogiju posvećenu godinama diktature u Čileu. Osim stalnog Larrainovog glumca Alfreda Castra, u glavnoj ulozi gledamo nagrađivanog i slavnog meksičkog glumca Gaela Garciju Bernala u ulozi Renea Saavedre, marketinškog stručnjaka na strani opcije NE koji je uvelike pridonio padu diktature svojom marketinškom taktikom.
"Ne" je 2013. bio nominiran za Oscara za strani film te je nagrađivan na prestižnim filmskim festivalima kao što su Cannes i London.

Slike

NeNe

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.