poster

Rođeni Amerikanac

Born American (1986)

triler, drama, akcija, misterija | SAD, Finska
Režiser: Renny Harlin

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 4.3/10

OPIS

Savoy, Mitch i K.C. trojica su mladih Amerikanaca, koji ubrzo nakon što su stigli u Helsinki ilegalno, iz puke obijesti, prijeđu finsko-sovjetsku granicu. Ubrzo se sukobe s ruskim seljacima i sovjetski vojnici uđu im u trag. Završe u nekoj vrsti logora koja podsjeća na deveti krug pakla, a nakon susreta s neslužbenim emisarom američke vlade postane im jasno da su prepušteni sami sebi...
Finski redatelj Renny Harlin debitirao je ovom finsko-američkom koprodukcijom i demonstrirao sklonost napetim akcijsko-pustolovnim pričama u zanimljivim ambijentima. Harlin se dokazao svojim američkim partnerima te je ubrzo dobio priliku režirati četvrti dio serijala "Strava u Ulici brijestova", a potom je na velika vrata ušao u Hollywood filmom "Umri muški 2". Tokom godina Harlin se afirmirao kao jedan od vodećih akcijsko-pustolovnih hollywoodskih autora, potpisavši niz većih ili manjih hitova - "Cliffhanger", "Pakleni poljubac", "Otok boje krvi" (potonja dva u suradnji s tadašnjom suprugom i glumačkom zvijezdom Geenom Davis), "Duboko modro more", "Egzorcist: Početak". "Rođeni Amerikanac" bio je u vrijeme snimanja najskuplji film ikad realiziran u Finskoj, a spomenimo da je glavnu ulogu u njemu trebao igrati slavni Chuck Norris, no nakon njegova odustajanja zamijenio ga je sin Mike Norris.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.