poster

Život poslije smrti

AFTERLIFE (2003)

drama | UK
Režiser: Alison Peebles

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 6.8/10

OPIS

Mladi Kenny Brogan (K. McKidd) ambiciozni je novinar tračerskog škotskog lista, egoističan i arogantan momak koji ne bira način da dođe do povjerljivih informacija, mašta o uspješnoj karijeri i odlasku u Ameriku. Kenny je upravo vješto otkrio uznemirujuću priču o protuzakonitom i etički dvojbenom činu eutanazije, koji je uz pomoć švicarske agencije AfterLife organizirao ugledni edinburški profesor Wilkinshaw (J. Laurenson). Dok s Wilkinshawom pokušava dogovoriti ekskluzivan interview, Kenny dozna da je njegova majka May (L. Duncan) uganula nogu, te da bi joj morao pomoći tijekom vikenda. Naime, May živi u provincijskom gradiću Ayreshireu, gdje požrtvovno skrbi o Kennyjevoj mlađoj sestri Roberti (P. Sage), 21-godišnjoj djevojci koja boluje od Downova sindroma. Na putu do Ayreshirea Kenny svrati k svojoj djevojci Ruby (S. Henderson), emotivne cure koja sve teže podnosi njegovu grubost. Stigavši k majci, Kenny se počne prilično otresito i bezobzirno odnositi prema njoj i sestri, nezadovoljan što su mu one pokvarile planove za vikend. Stoga May svom sinu odluči priznati da boluje od tumora na plućima i da će Robertu uskoro morati nekome povjeriti na skrb...

Angažirana drama britanske kazališne i TV glumice i redateljice Alison Peebles (Tangerine, Nan, TV serija Taggart), za režiju ovog filma ovjenčane nagradom publike na filmskom festivalu u Edinburghu i nominirane za nagradu međunarodnog festivala u Emdenu, sugestivno je, pesimistično i tjeskobno ostvarenje prilično dojmljivih glumačkih nastupa. Riječ je o vrlo emotivnom i dirljivom filmu koji temom i njezinom razradom donekle podsjeća na glasovitog oskarovca "Kišni čovjek" Barryja Levinsona i snažnu dramu "Mifune" Sørena Kragh Jacobsena. U glavnoj ulozi je zapažen mladi škotski glumac Kevina McKidda (Trainspotting, The Leading Man, Dad Savage, Topsy-Turvy, Nicholas Nickleby, De-Lovely, Kraljevstvo nebesko), koji je zacijelo ostvario najbolju ulogu dosadašnje karijere, a njegove su partnerice iskusna Lindsay Duncan (Naćulite uši, Gradonačelnik, San ljetne noći, Mansfield Park, Pod suncem Toskane, serije Dick Turpin, Oliver Twist, Poirot), za nastupe u TV filmovima tri puta nominirana za nagradu BAFTA, i izvrsna debitantica Paula Sage, za ulogu emotivne Roberte dobila je BAFTA Scotland Award i s Lindsay Duncan na festivalu u Bratislavi proglašena najboljom glumicom. U sporednoj ulozi nastupa cijenjena Shirley Henderson (Rob Roy, Trainspotting, Topsy-Turvy, Dnevnik Bridget Jones, Harry Potter i odaja tajni, Bridget Jones na rubu pameti).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.