OPIS

Putujuće kazalište dr. Alberta E. Voglera (M. von Sydow) i njegove supruge Mande (I. Thulin) dolazi 1846. u Stockholm. Konzul A. Egerman (E. Josephson) i njegov prijatelj dr. Vergérus (G. Björnstrand) optužuju kazalište za prijevare i magiju. Po želji konzula, šef policije uhitio je cijelu trupu, kako bi se ustanovilo o čemu je riječ. Oni ponovno izvode predstavu, ali ne uspijevaju dokazati koju magijsku moć posjeduju. Pripremaju se za novu predstavu. Vogler se zajedno s Mandom pomno sprema za sljedeći dan. Tijekom tih priprema umire jedan stari glumac. Drugi dan prije podne objesi se sluga kojeg je hipnotizirao Vogler, a umire i Vogler. Smrt je ustanovio dr. Vergérus. Voglera su stavili u isti lijes kao i pokojnog glumca. Vergérus međutim želi napraviti obdukciju. No Vogler se samo hipnotizirao kao da je mrtav i izašao iz lijesa. Kao "nevidljivi duh" on se sada igra s Vergérusom i dovodi ga na rub ludila...
Film o komunikaciji među ljudima, o igri privida i zbilje, opsjene i razuma, jedan od onih koji na najbolji način otkrivaju Bergmanov svjetonazor. Film je izrazito stiliziran, pa tako gledatelj može biti više koncentriran na formu, nego na temu.

Slike

LiceLiceLiceLiceLiceLiceLiceLiceLiceLiceLice

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.