Ocjena: 5.8/10
Ocjena korisnika: 10/10

OPIS

Godine 1974. Ted Bundy studira pravo u Seattleu te se izdržava radeći na centrali za hitne pozive. U vezi je s djevojkom Lee, međutim, seksualno je opsjednut mladim erotičnim studenticama za koje osjeća da su mu nedostižne. Iskompleksiran činjenicom da je izvanbračno dijete iz nižeg društvenog staleža te opterećen seksualnim fantazijama, Ted špijunira djevojke koje žive same, gleda ih dok se svlače i pritom masturbira. Jedne noći više ne može izdržati, provali u kuću u kojoj spava jedna od djevojaka, onesvijesti je i siluje. Taj čin, koji je prošao bez ikakvih problema, motivira ga na još drskije napade, a silovanje redovno postaje praćeno ubijanjem...
"Ted Bundy" filmska je verzija života i djelovanja najpoznatijeg serijskog ubojice u vezi čijih zločina je navodno prvi put i primijenjen termin serijskih ubojstava. Bundy je između 1974. i 1979. ubio nekoliko desetaka djevojaka i mladih žena - neki broj njegovih zločina procjenjuju čak na stotinjak, sam je priznao 28 ubojstava, a dokazano mu ih je 19, zbog kojih je naposljektu i osuđen na smrt te pogubljen na električnoj stolici početkom 1989. Film plastično, često mučno, prikazuje Bundyjevu sociopatiju i brutalne zločine, ali i njegovu vlastitu, vrlo nedostojanstvenu pripremu za izvršenje smrtne kazne, koje je ispred zatvora okupljena masa srdačnim cinizmom pozdravila, a Amerika je napokon odahnula.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.