poster

Čitači misli

MINDSTORM (2001)

Režiser: Richard Pepin

Gdje gledati
Televizija uživo Strimovanje
img
img
Ocjena: 2.8/10

OPIS

Godine 1985. američka je vlada u Hondurasu provodila tajni projekt odgoja i obuke djece s izraženim telepatskim moćima. Projektom je ravnao tajanstveni William Armitage (M. Ironside), za skrb o djeci bili su zaduženi niži časnici, među kojima i narednik Walter Golden (C. Williams III). Njegova miljenica je bila Tracy Wellman (K. Prout), senzibilna djevojčica koja je u projektu sudjelovala sa starijim bratom Malcolmom (J. Kirk). Jednog dana tijekom Armitageova posjeta bazi, nedugo nakon što je Michael predosjetio da će se nešto strašno dogoditi, u bazu je upala skupina sovjetskih vojnika, te pobila većinu znanstvenika i djece, među kojima i Michaela. Petnaestak godina kasnije, mlada Tracy Wellman (E. Vaugier) živi u Seattleu i kao agentica FBI-a svoje telepatske moći koristi pri rješavanju složenih zadataka. Jedan od takvih je i slučaj nestanka desetoro djece u čemu je pomogla svom kolegi, agentu Danu Oliveru (A. Sabato Jr.). Tracy je atraktivna djevojka koju je poslije propasti vladina projekta podigao narednik Golden i koju još uvijek ponekad progone sjećanja na djetinjstvo. Jednog dana Tracy dobije poziv sada moćnog senatora Armitagea koji ju zamoli da mu pomogne pronaći nestalu 17-godišnju kći Rayannu (S. Carter). Čini se da je Rayanna potpala pod utjecaj Davida Mendeza (E. Roberts), vođe kulta koji okuplja mlade ljude, s djevojkama vodi ljubav i ispire im mozak, a raspolaže i velikom količinom oružja. Tracy posjeti njegovu grupnu seansu i zaključi da mu namjere nisu nimalo plemenite. Osim toga Mendez posjeduje moći identične onima njezina pokojnog brata...
Zaplet atraktivnog, uzbudljivog i intrigantnog fantastičnog akcijskog trilera podsjeća na istinite događaje iz Teksasa 1993. godine, kada je samozvani guru David Koresh tijekom sukoba s policijom na jednoj farmi u gradiću Wacou u smrt odveo na desetke svojih sljedbenika iz sekte Davidijanaca. Riječ je o još jednom prepoznatljivom ostvarenju Richarda Pepina (Firepower, Hologram Man, The Silencer, Pobuna, Izvršna meta, Epicentar), redatelja i producenta B-filmova koji je našem Branku Cikatiću u akcijskom trileru "Neboder" suprotstavio raskošnu Playboyevu zečicu Anne Nicole Smith. Pepin se tijekom 1990-ih godina pročuo zahvaljujući suradnji s Josephom Merhijem (The Killer´s Edge, The Last Riders, Final Impact, Maximum Force, CIA Code Name: Alexa, Riot, Executive Target), s kojim je realizirao niz niskobudžetnih i mahom akcijskih filmova, u kojima su svoje borilačke vještine demonstrirali glumci poput Lorenza Lamasa, Dona "The Dragon" Wilsona, Garyja Danielsa i Kathleen Kinmont. Jedna od takvih akcijskih zvjezda je i A. Sabato Jr. (The Big Hit, Wolverine, The Chaos Factor, Shark Hunter, Testosterone, TV serije Melrose Place, Lois i Clark: Nove Supermanove pustolovine, Ally McBeal, Na granici mogućeg, Joey), višestruko nominiran za nagrade za ulogu u sapunici General Hospital. Njemu je u ovom filmu pripala uloga druge violine, uz mladu i atraktivnu E. Vaugier (40 dana i 40 noći, Slagalica strave 2, serije Highlander, Viper, Largo Vinch, Smallville, Monk). U sporednim ulogama nastupaju E. Roberts (Star 80, Najbolji od najboljih, U završnoj fazi, Specijalist, Nepodnošljivi gnjavator, Proročanstvo 2, Čistilište, Lansky), brat slavne J. Roberts, koji je za sporednu ulogu u "Pomahnitalom vlaku" Andreja Končalovskog 1986. nominiran za Oscara, te markantni M. Ironside (Skeneri, Sokol i snjegović, Top Gun, Teksaški graničar, Potpuno sjećanje, Highlander II, Moj prijatelj Willy, Svemirski vojnici, Oluja svih oluja, Nestajanje).

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.