OPIS

Povijesni spektakl "Kaos" Kurosawa je režirao uz pomoć američkih i francuskih producenata i tim je filmom, po vlastitim riječima, ostvario svoj san - ekranizaciju Shakespeareovog "Kralja Leara". Kurosawa je već jednom radio film po Shakespeareu - "Krvavo prijestolje", prema "Macbethu". I u "Kaosu" je radnju smjestio u srednjovjekovni Japan, gdje stari japanski vladar prepusti vlast najstarijem sinu, a druga se dvojica pobune i izazovu u zemlji građanski rat i kaos...
Akira Kurosawa najveća je legenda japanskog filma. Japansku je kinematografiju proslavio remek-djelima poput "Rashomona", "Idiota", "Živjeti", "Krvavog prijestolja", "Sedam samuraja", "Tjelesne straže", "Sakrivene tvrđave" i dr. Krajem 60-ih Kurosawa zapada u stvaralačku krizu, čak pokušava počiniti samoubojstvo, i od tada snima filmove s velikim vremenskim razmacima. Novu fazu počinje filmom "Dersu Uzala", snimljen je u Sovjetskom Savezu i za njega je 1975. dobio Oscara za najbolji film na stranom jeziku, a nakon nekoliko godina, povijesnim filmom "Kagemusha" vraća se motivima iz prošlosti Japana i za njega je nagrađen, Zlatnom palmom na festivalu u Cannesu 1980.

Slike

RanRanRanRanRanRanRan

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.