Ocjena: 7.3/10
Ocjena korisnika: 7/10
(3 glasova)

OPIS

Hana je udana za arhitekta, imaju kćer, lijepu kuću i automobile te se na prvi pogled čini da im ništa ne nedostaje. No Hana shvati da muž ima ljubavnicu u koju je zaljubljen te odluči završiti farsu od bračnog života. Preseli se majci te se pokušava posvetiti sebi i svom poslu. U život joj se vraća ljubav iz studenskih dana, Leo, i na trenutak će se činiti da bi priča mogla ići i dalje, no Leo je sklon nevjeri te Hana bez puno oklijevanja završava i ovu ljubavnu priču. Ne dopuštajući da je ljubavne nezgode slome, Hana nastavlja dalje svojim putem.

Vrlo pitka drama "Laku noć, gospođice", slovenskog redatelja i scenarista Metoda Peveca, priča je o suvremenoj ženi koja se hrabro suočava s realnošću i pri tom, unatoč spoznaji neugodnih činjenica, ne gubi tlo pod nogama. Glavnu rolu, ulogu Hane, tumači popularna slovenska kazališna i filmska glumica Polona Juh, koju su gledatelji imali prilike gledati u Pevecovom filmu "Pod njenim prozorom" te u Ogrestinim "Projekcijama".

Film je u slovenskim kinima pobudio interes publike (gledalo ga je više od 15000 gledatelja) te je prikazan na nekoliko festivala među, kojima i na Pula Film
Festivalu gdje je osvojio 3 Zlatne arene (Metod Pevec za režiju, Polona Juh za glavnu žensku ulogu, Sven Pepeonik za kameru) te nagradu publike mladih filmofila.
"Laku noć, gospođice" suvremena je priča koja se vrlo spontano bavi vječnom životnom temom ljubavi i nevjere.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.