Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 8.2/10
(22 glasova)

OPIS

Guthrie McCabe (J. Stewart) iskusan je šerif na Divljem zapadu, odlučan borac protiv zlikovaca, ali i vrlo prepreden čovjek koji od svih aktivnosti koje se u mjestu odvijaju uzima 10 posto provizije. McCabe uzima 10 posto provizije i od zarade saluna kojim upravlja lijepa Belle (A. Hayes), njegova ne samo poslovna već i privatna partnerica. Jednoga dana u grad stiže poručnik Jim Gary (R. Widmark), stari šerifov znanac. Gary moli šerifa da s njim pođe do bojnika Frasera (J. McIntire). Fraser nudi McCabeu vrlo opasnu misiju spašavanja taoca iz ralja najopasnijeg indijanskog poglavice...
Klasični vestern 'Dva jahača' jedno je u nizu brojnih remek-djela za mnoge najvećeg američkog filmskog redatelja u povijesti Johna Forda (Tragači, Moja draga Klementina, Čovjek koji je ubio Libertyja Valancea, Poštanska kočija, Donovanov greben), jedinog četverostrukog dobitnika Oscara za režiju. Iako 'Dva jahača' nisu bili isprva projekt po njegovom ukusu, Ford i njegov legendarni scenarist Frank Nugent (Tragači) izvukli su maksimum iz literarnog predloška Willa Cooka. 'Dva jahača' su manje poznati u odnosu na neke druge Fordove filmova no riječ je o vrhunskoj demonstraciji Fordova genija za režiju, naraciju, humor i profiliranje životnih i nezaboravnih karaktera. U 'Dva jahača' glume brojni Fordovi stalni glumci a dvije glavne nezaboravne uloge odigrali su velikani J. Stewart i R. Widmark.

Slike

Dva jahačaDva jahača

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.