OPIS

Godina je 303. poslije Krista, Barbara je lijepa kći rimskog upravitelja Dioskorusa stara dvadeset godina. Doba je progona kršćana. Barbara je poganka, ali kada je Julijana, robinja koja je odrastala s njome poput njezine sestre, osuđena na smrt, ona se pobuni. Prvo pokuša spasiti Julijanu, a zatim i ostale kršćane koje se progoni.
Barbara prelazi na njihovu vjeru, a ta će je odluka na kraju stajati života.

SVETA BARBARA je i priča o njezinoj dubokoj ljubavi prema Klaudiju, rimskom vojniku čiji je život spasila, te o cijelom čovječanstvu koje pati. Prije svoje smrti Barbara otkriva da je prošla isti put kao i njezina majka, koju je izgubila kad je još bila dijete zato što je donijela istu odluku - da postane kršćanka. Barbara je u posljednjem razdoblju svojega života postala žrtvom mnogih okrutnih djela. Spokoj s kojim je nadišla takvo barbarstvo može se pripisati njezinoj vjeri, koja joj je dala snagu potrebnu da se suoči s najtežim iskušenjima i oprosti svojim progoniteljima.
Snimljen u studijima Empire u kojima je rekonstuiran stari Rim, ovaj film ponovno oživljava mističnu atmosferu i pruža nevjerojatno realističan doživljaj tog vremena, ispreplećući povijesne i izmišljene likove.

Slike

Sveta BarbaraSveta BarbaraSveta BarbaraSveta Barbara

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.