OPIS

Gospodin Ikl (A. Nalis), industrijalac, treba proslaviti važan jubilej. Međutim, uoči tog svečanog dana on sanja san kojeg će gledatelji postati svjesni tek na kraju filma. Jer scenarij je zamišljen i ostvaren kao farsa o ljudskim naravima i karakterima preko koje autori daju humorom obogaćenu kritiku građanskih odnosa i situacija u obitelji bogatog starog gospodina, koji, eto, ima loše snove. Ikl sanja da je umro i da su ga pokopali živog. Tako se u snu diže iz groba i odlazi u svoju vilu, gdje nalazi svoju mladu i lijepu ženu (L. Andres) u zagrljaju drugog, a poslugu i rodbinu kako slavi njegovu smrt. Međutim, gospodin Ikl se budi i stvarnost se nastavlja po starome, tek što su neki elementi iz sna ipak zbilja.
Film je V. Mimica ostvario u režijskoj stilizaciji koja je u to vrijeme bila potpuna novost za naš film. To je bila stilizirana groteska, vizualno vrlo dobro urađena, a posebno je bila zapažena vrlo duhovita špica u kojoj su se na pokopu glavnog junaka pojavili i brojni članovi filmske ekipe. To je jedina komedija u Mimičinu opusu.

Slike

Jubilej gospodina Ikla

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.