OPIS

Larry Kelly (J. Irons), elegantan muškarac zrele dobi i duge kose svezane u rep, stiže na pariški aerodrom, na kojemu ga dočekuje gomila novinara: svi žele izjavu od budućeg menadžera popularne punk-grupe čiji je vođa poznat po uriniranju na publiku. Nešto u Kellyjevom držanju kazuje da mu je sve to dosadno i da je to čime se sada bavi samo nužda. To potvrđuje i upadica slučajnog prolaznika, mladog i privlačnog Michaela (J. Rodan), koji će se Larryju odmah svidjeti. I Michael i Larry znaju da će slučajni susret prerasti u ljubavnu vezu. Međutim, Larryju će ostati malo vremena za susrete s Michaelom kad dobije ideju koja bi mogla oživjeti njegovu karijeru, ali i karijeru velike operne zvijezde Marije Callas (F. Ardant), čiji je Larry dugogodišnji menadžer i prijatelj. Ideja je sljedeća: Larry bi s Marijom Callas snimio seriju opera pod naslovom Callas Forever u kojima bi ona glumila, ali bi bila nadsinkronizirana svojim davnim, savršenim izvedbama. Jer, pedesettrogodišnja Marija ostala je bez glasa, dane provodi u svom pariškom stanu, sama, mučeći samu sebe gledanjem snimke posljednjeg koncerta, u Tokiju, kad je, kako kaže, više režala nego pjevala. Isprva zgrožena Larryjevom idejom da vara publiku, naposljetku pristane kad je on uvjeri da je to ipak njezin vlastiti glas i da će jednom u budućnosti ljudi uživati u savršenoj glazbi ne pitajući se kako je nastala. Za početak, pristaje na Carmen, koju nikad nije snimila na filmu.
Film "Callas Forever" režirao je Franco Zeffirelli. Zeffirelli je ne samo redatelj brojnih opera na sceni i na filmu, nego je režirao tri kazališne izvedbe, Normu, La Traviatu i Toscu, s Marijom Callas u naslovnim ulogama, a bio je i blizak prijatelj velike pjevačice. Hollywood je godinama očekivao od Zeffirellija da golemom nizu svojim glazbenih filmova pridoda i film o Mariji Callas. Kad je napokon pristao, nastao je film koji je mnoge iznenadio: pomalo ekscentričan i vrlo osoban prikaz - fikcionalan, a ne faktički - posljednjih dana njezina života i odnos s Larryjem Kellyjem, koji je jednim dijelom vjerojatno Zeffirellijev alter ego. Iako film nije raskošno produciran, nije se štedjelo na bogatim sekvencama opere Carmen, u kojoj je i Zeffirellijeva režija pokazala najviše strasti i žara. Ulogu Marije Callas glumi francuska glumica Fanny Ardant, koja crtama lica pomalo asocira na klasičnu grčku fizionomiju, iako nema sličnosti s Marijom Callas.

Slike

Kalas legenda

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.