Ocjena: 7.7/10
Ocjena korisnika: 7/10

OPIS

"Crven kao nebo" je temeljen na istinitoj priči o Mircu Mencacci-u, koji je osljepio u nesreći kad je imao deset godina, a danas je jedan od najbriljantnijih filmskih redatelja zvuka. Tog kobnog posljepodneva, dok se igrao sa svojim djedom, stara partizanska puška mu je eksplodirala ravno u lice. Kako u to vrijeme u Toskani slijepa djeca nisu mogla pohađati školu sa ostalom "normalnom" djecom, Mirco je poslan u institut za slijepe u Genoi. Međutim, on nikad nije prestao njegovati svoju strast prema filmu. Kad jednom slučajno pronađe stari magnetofon, odmah počinje snimati zvukove i uređivati ih u priče. Učitelji ga pokušavaju obeshrabriti jer ga žele poštediti razočarenja. No on ne prestaje slijediti svoj san,čak ni kad ga zato izbacuju iz škole te tako izgubi jedinu priliku za školovanje.

Slike

Crveno kao neboCrveno kao nebo

Recenzije


Nema recenzija
PREPORUKE
  • Planina (2015)

    image
    Film prikazuje odrastanje četrnaestogodišnjeg Davida koji je prisiljen postati čovek, i biti glava kuće, dok njegov deda broji svoje poslednje dane u bolnici.
  • Wo ist die Liebe hin (2020)

    image
    Agnes and Gregor lead a happy marriage. For 15 years. No crises, no affairs, no weariness. They have sought and found each other, say their friends Conny and...
  • Neminovni poraz Mistera i Petea (2013)

    image
    Jednog sparnog ljeta u New Yorku, majku trinaestogodišnjeg Mistera uhiti policija, ostavivši njega i devetogodišnjeg Petea da se snalaze kako znaju, izbjegavajući...
  • Malo vremena (2014)

    image
    A young guy decides to skip college in favor of joining his father on the lot of his used-car business.
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.