OPIS

Mladi Antoine (J. Boisselier) osamljen je 33-godišnjak svjestan da mu unatoč dobrom i dobro plaćenom poslu koji radi, unatoč krugu odanih prijatelja i unatoč tome što živi u vlastitom stanu, nešto ipak nedostaje da bi se osjećao barem zadovoljnim ako ne i sretnim. To nešto je ljubav, a te će činjenice Antoine postati svjestan kad jednog dana u vagonu podzemne željeznice ugleda privlačnu Claru (J. Gayet), u koju se zaljubi na prvi pogled. Još donedavno mučen mislima hoće li ikad naći pravu ženu za sebe, Antoine se iznenadi shvativši da se i on njoj sviđa. Nakon što se uskoro upoznaju, oboje postanu svjesni snažnih međusobnih osjećaja, a njihov je odnos isprva gotovo idiličan. Dok uživaju jedno u drugom i dok zajedno provode svaki slobodni trenutak, Antoine i Clara ne znaju da se nad njihovu vezu nadvijaju tamni oblaci. Kad Clara ubrzo posjeti liječnika, zajedno s Antoineom doznat će zastrašujuću činjenicu koja bi mogla poremetiti i ugroziti njihovu vezu...
Intrigantna i emotivna romantična egzistencijalna drama "Clara i ja" debitantski je dugometražni redateljski projekt zapaženog francuskog televizijskog glumca ("Sve djevojke su lude"), scenarista i redatelja Arnauda Viarda. Riječ je o naglašeno sentimentalnom, vrlo atmosferičnom, tematski aktualnom i izvedbom zrelom i promišljenom ostvarenju koje odlikuju suptilno profiliranje slojevitih karaktera središnjih likova baš kao i njihova kompleksnog odnosa. U fokusu autorova interesa je složena veza dvoje senzibilnih i krhkih mladih ljudi, veza čiju će idiličnost pokvariti uznemirujuća vijest koja će se pokazati možda i nepremostivom preprekom za njihovu zajedničku budućnost. Redatelj minuciozno, iznimno pedantno i s mnogo ljubavi prema likovima elaborira njihov odnos, ponekad posežući za humorom, kako film ide prema završnici za melodramom, a gdjekad i za elementima mjuzikla, pritom se stalno oslanjajući na dojmljivu fotografiju Pierrea Cottereraua ("Zajednička nit"). No u središtu svega je snažan i izuzetno uvjerljivo predočen odnos dvoje protagonista, među kojima je "kemija" gotovo opipljiva, a koje izvrsno interpretiraju J. Boisselier ("Voli svog oca", serija "Xanadu") i J. Gayet ("Zašto ne ja?", "Moj najbolji prijatelj"). U sporednoj roli nastupa slavni M. Aumont ("Gospodin Klein", "Nedjelja na selu"), francuski glumački veteran.

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.