Ocjena: 6.7/10
Ocjena korisnika: 10/10
(2 glasova)

OPIS

Pogled na kontroverznu policijsku jedinicu za sprečavanje nereda ispričan kroz iskaze trojice veterana i mladog novaka koji postane dio gladijatorskog bratstva te otkrije da je tanka granica između policije I kriminalaca.
Film se temelji na knjizi „ACAB“ Carla Boninija koja je napisana prema istinitim događajima. ACAB znači „All Cops Are Bastards“ (svi policajci su gadovi), što je slogan koji su prvi upotrijebili skinheadsi u Engleskoj 1970-ih i koji je ubrzo postao univerzalni zov urbane gerile na stadionima i ulicama. Cobra, Nero i Mazinga trojica su okorjelih policajaca za sprečavanje nereda koji su, svakodnevno boreći se protiv nasilja, navikli biti mete. Nasilje u koje su oni utonuli samo je ogledalo nesređena društva kojim vlada mržnja. Njihov je jedini cilj uspostaviti red u društvu te natjerati ljude da poštuju pravila, ako treba i upotrebom sile. U najtežem trenu u svojim privatnim životima, upoznaju mladog novaka Adriana koji se upravo priključio njihovoj jedinici te ga je potrebno obučiti. Dok ga oni obrazuju i upućuju u zakonitosti i pravila te čak i u nasilno provođenje zakona, otkrivamo priče o kontroverznoj policijskoj jedinici zaduženoj za sprečavanje nereda, priče ispričane iz prve ruke i smještene u pozadinu najšokantnijih ispada urbanog nasilja u suvremenome talijanskom društvu, od smrti prosvjednika na samitu G8 u Genoi 2001., do smrti nogometnog navijača kojeg je ubio policajac 2007. godine.

Slike

Svi policajci su gadovi

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.