OPIS

Od Amerike do otoka Sestrunja put je kraći i brži nego nekad. Nekoć su ga otočani prelazili obrnutim putem - od Sestrunja do Amerike putovali su mjesecima u potrazi za boljim životom, a neki od njih više nikad nisu vidjeli svoje obitelji. Kao i na većini dalmatinskih otoka i ovdje su ostajale prazne i napuštene kuće.
No, za razliku od ostalih mjesta gdje se otočki život već odavno počeo gasiti, na Sestrunju se grade nove kuće, sade se masline, gradi se nova riva, asfaltiraju se putevi... Na Sestrunj se vraćaju njihovi Amerikanci. Neki, kao Neldan Jurjević, dolaze nekoliko puta na godinu i stvaraju uvjete da i njihova djeca ne zaborave otok. Drugi, pak, poput Ive Johna Fatovića, iz Amerike se vraćaju zauvijek, sa svim svojim uspomenama i uspjesima zabilježenima u američkim enciklopedijama i leksikonima. Iako su, kao i najveća većina zadarskih otoka, izolirani od svijeta, Sestrunjci i njihovi Amerikanci prepoznali su sve prednosti današnje tehnologije, pa se sa Sestrunja vode prekooceanski poslovi i trguje dionicama.
Ovo je priča o rušenju svih barijera, jer one su u ljudima samima.

Scenarist:
Snimatelj: Mario Britvić
Montaža: Davor Javoršek

Slike

Od Amerike do Sestrunja

Recenzije


Nema recenzija
TOP LISTE

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.