OPIS

Ona je lijepa, pametna, talentirana...i prava nevolja. Emelia Conan Doyle (Jessica Brown Findlay) buntovna je tinejdžerica koja je odustala od školovanja jer vjeruje da je daljni predak slavnog pisca Arthura Conana Doylea. Nakon što napusti bakin dom, Emelia se zaposli kao čistačica u hotelu Jonathana Fischera (Sebastian Koch), strastvenog pisca koji živi sa suprugom Joom (Julia Ormond) i dvije kćeri. Emelia se uskoro sprijateljuje s najstarijom kćerkom, Beth (Felicity Jones), a s vremenom se upusti u aferu s Bethinim ocem, zbog čega će osjetiti ozbiljne posljedice.
Moderna humoristična drama „Albatros prvi je dugometražni uradak redatelja Nialla MacCormicka (nominiranog za nagradu BAFTA) i scenaristice Tamzin Rafn koji govori o problemima jedne tipične engleske obitelji kada njezini članovi upoznaju lijepu i buntovnu tinejdžericu. Uz vrlo poznata glumačka imena poput Sebastiana Kocha, Julije Ormond i Felicity Jones, glavna uloga negativke Beth pripala je britanskoj televizijskoj zvijezdi Jessici Brown Findlay, u kojoj su hrvatski gledatelji mogli prepoznati Lady Sybil iz serije „Downton Abbey. Film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Edinburghu 2011., a iste je godine osvojio dvije nominacije na Britanskim nezavisnim filmskim nagradama za najbolju sporednu ulogu (Felicity Jones) i glumačku nadu godine (Jessica Brown Findlay), kao i nominaciju Evening Standard British Film nagrada za najboljeg mladog glumca (Jessica Brown Findlay).

Slike

Albatros

Recenzije


Nema recenzija

TvProfil koristi kolačiće kako bi se osigurao bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost stranica. Više informacija o kolačićima možete potražiti ovdje: politika privatnosti.